Thursday, January 15, 2009

[first aid quiz] will your patient die


1. What can a rescuer do to help a victim in shock?

a) Give the victim some water
b) Elevate the victim's feet
c) Cover the victim with a blanket
d) Both b and c

2. What should NEVER be placed on a burn?

a) Aloe
b) Water
c) Cocoa butter
d) Dry sterile dressing

3. How should a bee stinger be removed?

a) Wash it off
b) Scrape it off
c) Pull it out
d) It shouldn't, leave it in

4. Which of these is the most medically trained?

a) EMT
b) Paramedic
c) First responder
d) Firefighter

5. How long before the brain starts to die through lack of oxygen?

a) 15 - 20 minutes
b) 0 seconds
c) 3 - 4 minutes
d) 10 minutes

6. What is the first principal of First Aid treatment?

a) Preserve life of First Aider, casualty and bystanders
b) Make records to prevent litigation problems
c) Prevent casualty from getting worse
d) Promote general health of casualty

7. The contents of workplace First Aid boxes should include

a) Cotton wool and tweezers
b) A face shield and dressings
c) Aspirin tablets
d) Burn creams, calamine lotion and aloe vera

8. Nosebleeds are usually treated by

a) Putting a cold compress on the casualty's neck
b) Blowing the nose
c) Pinching the soft part of the nose and leaning the casualty forward
d) Pinching the soft part of the nose and forcing the head upwards

9. Treat a minor cut on the hand at your workplace by

a) Cleaning and stopping the bleeding
b) Find the First Aid box and your gloves
c) Find the accident book
d) Do nothing until help arrives

10. Treat a scalded hand by

a) Putting butter on the burnt area
b) Cool burnt area with water for at least 10 minutes
c) Put flour on the burnt area
d) Put ice on the burnt area

11. To treat a broken leg

a) Get the person to walk to a chair for treatment
b) Get the person to move the leg to check if broken
c) If possible, keep the person still until the ambulance comes
d) Practice and experiment with splinting techniques while waiting for the ambulance

12. The main reason that the recovery position is used for unconscious casualties is in order to

a) Keep the back straight
b) Prevent the casualty vomiting
c) To make it easier to monitor their condition
d) To keep the airways clear

13. Since November 2005, resuscitation guidelines have recommended compressions and inflations at a ratio of

a) 10:2
b) 30:2
c) 1:5
d) 5:1

14. A bang on the head requires a medical check if

a) The casualty vomits
b) The casualty is disorientated
c) The casualty has blurred vision
d) All of the above

15. To help a choking adult casualty

a) Ask them to cough, then slap on the back x 5, abdominal, thrusts x 5. Repeat as necessary
b) Perform abdominal thrusts immediately, as no time to waste
c) Reassure them and call for help
d) Do not move them until help arrives

16. If you think a person has swallowed 16 tablets

a) Walk them up and down to keep them awake
b) Quickly make them sick
c) Take them by car to hospital
d) Keep them still and call an ambulance


Answers [highlight to see]
1 [d], 2 [c], 3 [b], 4 [b], 5 (c), 6 (a), 7 (b), 8 (c), 9 (a), 10 (b), 11 (c), 12 (d), 13 (b), 14 (d), 15 (a), 16 (d).

Further 1, 2

5 comments:

Mark Wadsworth said...

Right. You'd better hope and pray that I'm not first on the scene if you have an accident.

CherryPie said...

It seems my friends are mostly safe with me, I got most of them right!

UBERMOUTH said...

First Aid/CPR should be mandatory in schools.What I don't agree with is that whole classes are assessed and passed /failed as a group now.

What I found most interesting learning once was how to open an unconscious person's clenched jaw.
We all had to practice being the victim and first aider and we all had to clench our jaws.
The next day we all walked around with sore,aching jaws. :)

Lord Nazh said...

I hate First Aid quizzes when I have to take em :)

James Higham said...

I was reasonable on the answers but didn't get them all.